יום שני, 5 במאי 2008

orange זו לא רק חברת טלפון סלולארית



משחק מצויין - או אולי יותר נכון להגיד חבילת משחקים מצויינת, שיצאה בשנה שעברה היא ה Orange Box.

ה Orange Box יצאה ל XBOX360 ל PS3 ולמחשב כשהיא כוללת בתוכה לא פחות מ 5 משחקים שכל אחד מהם שווה בפני עצמו. המשחקים הם:

Half life 2
Half life 2: Episode one
Half life 2: Episode two
Portal
Team Fortress 2


אז בוודאי שמתם לב ש Half life 2 לדורותיו תופס חלק גדול ברשימה. ולמעשה שני המשחקים הראשונים שוחררו כבר בנפרד, ולחלק מהאנשים שמן הסתם קנו את ה Orange Box כבר יצא לשחק אותם בעבר. אבל עדיין כל השלושה, ובמיוחד Episode 2 הם משחקים ראויים לציון. כל אחד מסיבותיו שלו הוא אבן דרך בתעשיית המשחקים.

למעשה כל הקופסה הזאת היא חבילת שימחה למי שאוהבים FPS (דהיינו first Person shooter משחקי ירי מגוף ראשון)
אבל Portal הוא ללא ספק משהו אחר.


למעשה הוא לא באמת FPS כיוון שלא תירו אפילו ירייה אחת, בנוסף לכך פעמים רבות במשחק יצא לכם לראות את עצמכם דרך פורטלים. פורטלים זה כל הקטע של המשחק, שהוא משחק פאזלים שאורך לא יותר מ שעתיים שלוש - אבל איזה שעתיים שלוש של כייף. הקונספט של המשחק מדהים, בעזרת רובה הפורטלים, אתם יכולים ליצר מעברים שאתם ואוביקטים אחרים במשחק יכולים לעבור דרכם. את הפורטלים אפשר לשים בכל מקום כמעט, בתקרה ועל הקירות. ועוד פרט מעניין, האופן והמהירות שבאמצעותם נכנסתם לפורטל, תשגר אתכם באופן דומה דרך פורטל היציאה. טוב על פורטל אפשר לנסות להסביר מכאן ועד להודעה חדשה, אבל בסופו של דבר צריך לכל הפחות לראות סרטון, ועדיף לשחק במשחק עצמו כדי להבין את עומק החוויה.
מעבר לזה המשחק מצטיין בחוש הומור נהדר, בשיר סיום מדהים שהפך לאגדה (ואפילו נכנס כשיר להורדה ל Rock Band)
ובכיבוד למי שיסיים את המשחק.


והמשחק האחרון והמאוד חביב בחבילה הוא Team Fortress 2 משחק נהדר של קרבות אונליין. הדמויות מדהימות הגרפיקה המצחיקה מדליקה, והוא פשוט משחק כייפי. למעשה הוא מבוסס על מוד מיוחד שנוצר בזמנו ל Counter strike שהוא בערך משחק קרבות הרשת האולטמטיבי.

אז דבר אחד בטוח, אין ספק שהחבילה משתלמת ביותר. במיוחד עם עדיין לא שיחקתם באף משחק של Half life. היא קיבלה ציוונים גבוהים למדי שנעו בין 90-95, והיא כולה הנאה.

להזמנה דרך play-asia.co.il

החבילה זכתה לציונים גבוהים במיוחד

יום שישי, 2 במאי 2008

המשחקיה פוסט מס 30 על תעשיית המשחקים

חשבתם פעם על פיתוח משחקי מחשב משלכם. ובכן אם כן - כדאי לכם ללמוד מניסיונם של אחרים.
הפוסט האחרון והמוצלח של המשחקיה (הפודקסט הראשון בעברית על משחקים) עוסק בתעשיית המשחקים בארץ ובעולם, ובין השאר סוקר את חברות המשחקים הישראליות, ומה הן הצליחו לעשות עד כה. במסגרת הפוסט האחרון הם גם מראינים את יובל בירב - העורך הראשי של VGAMES, שנותן יותר מכמה נקודות מעניינות על התעשיה בכלל וישראל בפרט, וסוקר את הגידול המדהים שהתרחש בתעשיית המשחקים בניגוד לציפיות של מנבאים שוטים :)

נראה שכיום האופציה הטובה ביותר להתחיל ללמוד פיתוח משחקים הוא במסלול של בית ברל, למרות שהוא עדיין קצת בתחילת דרכו, ונשאלת השאלה האם הוא נותן כבר היום הכשרה מספיק טובה על מנת באמת להפוך למפתחי משחקים. בין אם התשובה היא שלילית או חיובית, בית ברל היו הראשונים שעשו את הצעד של ללמד את הנושא ברצינות בישראל, ועל זה אנחנו מסירים בפניהם את הכובע הוירטואלי שלנו

אם אתם רוצים להתחיל ללמוד ליצור משחקים עם תוכנה פשוטה יחסית וחינמית אנחנו ממליצים על game make. עוד על התוכנה והסברים בעברית ניתן למצוא באתר gamemaker.co.il

קופונים לשימוש